You are here:

 Višnja Gora pridobila novo pošto 

Sodobni čas in najnovejša tehnologija od vseh nas zahtevata dobro informiranost. Na vse to pa moramo biti tako mi, kot tudi naš kraj, dobro ozaveščeni in pripravljeni.

Tako smo na ponedeljek, 3. marca 2008, po več desetletjih obljub na mestu nekdanje cementarne končno dobili novo pošto. Le – ta je eno izmed najlepših daril našemu mestu, ki z letošnjim letom slovesno praznuje 530 let podelitve mestnih pravic. Poštni prostori nove pošte, merijo 110 kvadratnih metrov površine in se nahajajo v pritličju poslovno – stanovanjske zgradbe. Pošta Slovenije je za novo podobo naše pošte odštela približno četrt milijona evrov, saj je sama pošta opremljena z najnovejšo opremo. Zelo pomembna pridobitev je tudi asvaltirani podesk, preko katerega lahko sedaj v pošto pridejo tudi osebe na invalidskem vozičku. Za uporabnike je po novem na voljo tudi 43 poštnih predalov.

Otvoritev nove pošte je bila izvedena slovesno, saj se jo je udeležilo čez 200 občanov. Naše kulturno društvo Janez Cigler je ob tej priložnosti izvedlo prijazen kulturni program, ki sta ga povezovala naša člana Janez Koščak in Irena Virant. Do same pošte, so generalnega direktorja Pošte Slovenije Aleša Hauca in župana občine Ivančna Gorica Jerneja Lampreta, člani domačega konjeniškega društva pripeljali kar na zapravljivčku. Kot se to spodobi za tako velik dogodek, se je znotraj kulturnega programa zvrstilo kar nekaj govorov. Poleg že omenjenih, generalnega direktorja Pošte Slovenija in župana občine Ivančna Gorica, so spregovorili spodbudne besede še predsednik krajevne skupnosti Janko Zadel, investitor Milan Pušljar, ter Pavel Groznik.

Veselju ob tako pomembni pridobitvi, se vsem Višnjanom pridružujem tudi sam. Pravilno je namreč, da smo na naš kraj in na pridobitve v njem ponosni.  

 

                                                                                                                                                             Miha Slapničar, član KUD Janez Cigler