You are here:

 Sveti Pavel odpira oči - ORATORIJ 2008

Zadnji teden meseca avgusta je bilo na višnjanskem župnijskem dvorišču in njegovi širši okolici zopet veselo in živahno.  Od ponedeljka do petka, je namreč potekal že 7. tradicionalni oratorij. Tega se je letos udeležilo 90 otrok. Župniku, Boštjanu Modicu, ki je celoten projekt zastavil in izpeljal, je pomagalo 32 mladih animatorjev, ki smo polni veselja vsako jutro pričakali radovedne otroke.

Že takoj ob prihodu smo naša okorna telesa razmigali s pesmijo in bansi. V nadaljevanju dneva smo skozi cel teden spoznavali svetega Pavla in njegovo, po spreobrnenju, goreče krščansko življenje. V pomoč temu, nam je bila vsakodnevna dramska igra, kateheze, delavnice in seveda velike igre na katerih smo porabili veliko kalorij, za katere sta tudi letos poskrbela gospa Lučka in Marko Škufca. Pri pripravi in kuhi so jima pomagali tudi gospe Marija Koščak in Marija Erjavec. Vsem štirim velika hvala.

Ves teden nam je bilo naklonjeno sončno vreme. Tako smo realizirali veliko posebnih dogodivščin, ki jih sicer nebi mogli. Med prvimi je potrebno omeniti zloglasne vodne igre, v katerih smo se res lahko vživeli v lik svetega Pavla in njegovih potovanj širom po svetu. Piko na i je tudi letos dodala blatna kopel, katero je večina od nas tudi izkoristila. Nepozabno doživetje, ki bo vsem nam ostalo v lepem spominu, je zagotovo pohod „ Pavlova pot“ čez Koške slapove do Vrha in nato do križa na Gradišču, kjer smo imeli sveto mašo kar v naravi. Omeniti gre zahvalo planinskemu društvu Polž, ki nam je omogočilo tudi adrenalinski spust po vrvi; in še in še...

Teden Pavlove kateheze smo zaključili z oratorijsko sveto mašo v kateri smo sodelovali prav vsi. Posebna zahvala za duhovno bogat teden druženja in organizacijo, gre našemu gospodu župniku Boštjanu Modicu. Oratorij je namreč dokaz, kako je mogoče z veliko dobre volje in navdušenja organizirati zelo veliko dejavnost do dobre zaposlitve in predvsem vsestranske obogatitve.

 

V pričakovanju novih dogodivščin naslednjega oratorija in s tem ponovnega snidenja, naj vas spremlja Pavlova beseda.

 

 

                                             

                                                                                                                                                             Miha Slapničar, član KUD Janez Cigler