You are here:

Natečaj Ponosen Višnjan

Zakaj smo se lotili natečaja Ponosen Višnjan?
Višnja Gora ima bogato zgodovino, zanimive kotičke in prijazne krajane. Vsi smo ponosni na to in želimo to bogastvo prikazati drugim ljudem: bližnjim, prijateljem, sorodnikom in znancem. Večinoma se na fotografijah, ki jih tako radi pokažemo, pojavlja samo mesto Višnja Gora in njene znamenitosti, večkrat pozabljamo pa na ljudi, ki dajejo dušo samemo mestu. Naša želja je narediti korak naprej in poleg prelepega mesta Višnja Gora dodati v fotografije še same prebivalce. S tem namenom smo pripravili natečaj z naslovom »Ponosen Višnjan«, o katerem si preberite več v nadaljevanju.


Kriteriji natečaja


Kdo se lahko prijavi na natečaj?
Vsak, ki zna uporabljati fotoaparat in ima željo po soustvarjanju kulture.


Kaj mora biti na fotografiji?
Važno je, da je fotografija posneta v krajevni skupnosti Višnja Gora, da je na njej krajan oz. krajanka KS Višnje Gore in da je v skladu s temo »Ponosen Višnjan«. Če fotografija ne bo imela izpolnjenih osnovnih pogojev, ne bo prišla v poštev za ocenjevanje.
Krajan/ka na sliki je lahko katerekoli starosti. Na fotografiji so lahko tudi živali, predmeti, naravni in umetni pojavi, itd., vendar mora biti na fotografiji vsaj ena osebo, ki je krajan/ka KS Višnja Gora.


Pomembno! Osebe na sliki morajo soglašati, da se fotografija lahko javno objavi. Če je oseba mlajša od 18 let, morajo o tem soglašati starši.


Kaj se ocenjuje pri fotografiji?
- skladnost s temo in kriteriji natečaja
- izvirnost fotografiranega
- unikatnost fotografiranega
- kvaliteta posnetka (posnetek ne sme biti zabrisan, meglen, nejasen, …)


Kam in kako naj pošljem fotografijo?
Fotografijo se pošlje na email naslov KUD-a: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , in sicer v jpg. formatu. Če je slika prevelika, jo pošljite pomanjšano. Lahko jo na CD-ju tudi osebno izročite članom KUD-a ali pa CD pošljete po pošti na naslov: KUD Janez Cigler, Mestni trg 21, 1294 Višnja Gora.

Ne glede na to, kako boste poslali fotografijo, morajo biti poleg zapisani naslednji podatki:

  • Ime in priimek fotografa, njegov naslov, e-mail in telefonska številka
  • Kdo (ime, priimek) in kaj je na fotografiji à razlaga fotografije
  • Zapisano soglasje, da se fotografija lahko javno objavi.

Zagotavljamo vam, da bomo vse podatke, ki nam jih boste pripisali, uporabili zgolj za namen natečaja »Ponosen Višnjan«.

Do kdaj traja natečaj?
Rok oddaje fotografij je do vključno 10. maja 2012.
Po tem datumu pošiljanje fotografij ne bo več veljavno.

Kakšna je glavna nagrada?
Zmagovalec bo prejel lepo denarno nagrado v vrednosti 150 eur.

Razglasitev zmagovalne fotografije in podelitev nagrade bo na prireditvi Srečanje krajanov, ki bo 1. junija v Višnji Gori. Tam bo tudi razstava vseh prispelih fotografij (kar je sicer odvisno od odziva na natečaj).